به گزارش استصنا به نقل از تسنیم، حسین صمصامی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، از تخصیص عوارض کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز به بانک مرکزی و اهداف مصرف آن سخن گفت.

وی ضمن ابراز خوشحالی از اقتدار جمهوری اسلامی ایران در کنترل تنگه هرمز، به ضرورت حفظ امنیت و تأمین منابع مالی برای بهبود وضعیت معیشتی مردم و تقویت زیرساخت‌های کشور اشاره کرد و گفت: 25 درصد تجارت جهانی از این منطقه اتفاق می‌افتد و روزی 20 میلیون بشکه نفت (نفت و فرآورده‌های نفتی) از این طریق به دنیا صادر می‌شود.

صمصامی گفت: عوارضی که از کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور کرده‌اند اخذ شده و به بانک مرکزی واریز شده است، می‌تواند صرف امور مختلفی در کشور شود. یکی از موارد اصلی این عوارض، حفظ امنیت در تنگه هرمز و جلوگیری از تهدیدات احتمالی است، همچنین می‌توان این منابع را برای حفاظت از محیط زیست خلیج فارس، که تحت‌تأثیر آلودگی ناشی از تردد کشتی‌ها قرار دارد، هزینه کرد.

صمصامی همچنین ضمن تصریح به اهمیت ارائه خدمات ناوبری و راهنمایی کشتی‌ها در این منطقه و نیز بازرسی شناورهایی را که از تنگه هرمز عبور می‌کنند، افزود: این عوارض می‌تواند برای تقویت بنیه دفاعی کشور و تأمین معیشت نیروهای مسلح نیز مورد استفاده قرار گیرد.