جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گروه های تخصصی

بسیاری از نیازهای تجهیزاتی صنعت نفت ایران، طی سالیان متمادی از فعالیت صنعتی و ایجاد زیرساخت های بسیار مناسب طی سه دهه اخیر، توسط اعضای ” استصنا” طراحی و ساخته شده اند. تنوع و دایره تجهیزاتی که توسط اعضای انجمن ارائه می شود، بسیار زیاد بوده و بالغ بر 1400 نوع تجهیز از صنایع بالادستی تا پایین دستی در گروه های مختلف و بسیاری دیگر از تجهیزات مورد مصرف در صنعت نفت را شامل می شود. بر این اساس اعضای انجمن در ده گروه کالایی تخصصی، فعال می باشند.

گروه های تخصصی محصول محور ، با هدایت هیأت رئیسه 5 نفره و نظارت ستاد هماهنگی گروه های تخصصی در راستای دستیابی به اهداف ذیل تشکیل شده اند:

  1. ایجاد هم افزایی بین اعضاء گروه تخصصی در راستای نیل به اهداف مصوب گروه
  2. تعیین شاخص های تخصصی ارزیابی و عضویت
  3. پایش، کنترل، بازنگری و اقدام اصلاحی گروه بر اساس اهداف تعیین شده
  4. ایجاد شفافیت در گردش اطلاعات
  5. بازوی کارشناسی و تخصصی دبیرخانه استصنا
  6. مطالعه، تنظیم قواعد و مدیریت در مواجه با بازار

 

گروه تخصصی تجهیزات ثابت

مهمترین محصولات این گروه شامل انواع تجهیزات ثابت حوزه نفت و گاز و پتروشیمی نظیر انواع مبدل ها، مخازن تحت فشار، مخازن ذخیره و برج های فرآیندی است که تجهیزات این گروه بطور کامل داخلی سازی شده است.

هیأت رئیسه گروه تخصصی تجهیزات ثابتسمت در هیأت رئیسهنام شرکت
رضا خیامیانرئیسآرمان انرژی تک
سید تقی حجازینایب رئیستقطیران کاشان
علیرضا مهپوردبیربرودتی و حرارتی نیک
محمد کلانی طهرانیعضومجتمع صنعتی رضا
محمدرضا مهدی نیاعضوگروه اطلس ساراوان

گروه تخصصی تجهیزات دوار

در میان محصولات متنوع این گروه، هایتک ترین آنها عبارتند از توربین های گازی (صنعت نفت ایران با تکیه بر کارکرد ۱۲۰۰ دستگاه توربین گازی که قلب محرک این صنعت است، عملیات مربوطه را انجام می دهد. شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تماما متکی بر تجهیزات و توربین های کلاس زیر ۲۰ مگاوات است که طی دو دهه گذشته به پشتوانه شرکتهای عضو انجمن پشتیبانی کامل شده و نیاز به شرکت­های خارجی دراین بخش از بین رفته است و توربین های بخار تا ۱۲۰ مگاوات، پکیج های توربو پمپ، توربو کمپرسور، کمپرسورهای هوا و گاز (سانتریفیوژ، رفت و برگشت و اسکرو)، ژنراتور و موتورالکتریکی، پکیج های آب شیرین کن و مکانیکال سیل های بسیار خاص در رده محصولات تولیدی این گروه می­باشند. در خصوص تجهیزات تا حدود ۹۵% از طراحی و مهندسی تا مونتاژ نهایی تجهیزات، داخلی گردیده است و ۵% باقی مانده قطعات خاصی هستند که بدلیل مصرف پایین، ساخت آنها در داخل کشور اقتصادی نیست. برای تولید کامل این گروه از تجهیزات در داخل، نیازمند تجمیع سازی همه قطعات مورد استفاده در عملیات بهره برداری و همچنین ساخت تجهیزات و واگذاری درازمدت این بازار به شرکتهای توانمند این گروه می باشد.

هیأت رئیسه گروه تخصصی تجهیزات دوارسمت در هیأت رئیسهنام شرکت
بهرام بارانیرئیسبارون
مجتبی صدیقنایب رئیستوربین ارکان ایرانیان
حسین صابریاندبیرپارت آریا نیرو (پانیر)
محمد حسن تبدلاتعضوسازه های یاتاقان شهریار
مهدی رضاییعضوپمپ سازان نبراس

گروه تخصصی تجهیزات حفاری

مهمترین محصولات این گروه شامل انواع پمپ های درون چاهی، توپک ها، مته های حفاری PDC و ROCK BIT، آسیاب کننده ها، تجهیزات سیمان کاری چاه­ها، لوله های جداری، MILLING TOOLS و … می­باشد. تولیدکنندگان این گروه شامل دو دسته ­اند: دسته اول شامل شرکت­هایی است که از طراحی و مهندسی تا تکنولوژی ساخت به مرز بومی سازی رسیده ­اند و دسته دوم فاقد دانش فنی اما صاحب تکنولوژی ساخت بر اساس مهندسی معکوس هستند، اما قادر به تأمین نیازهای کشور از محل تولیدات داخلی خود می باشند. در صورت پیوند ظرفیت‌های ساخت داخل، برای آن دسته از تولید کنندگان تکنولوژی محور این گروه با شرکت­‌های طراز اول جهانی، می­توان در این زمینه هم به دانش فنی و فناوری بومی دست یافت.

هیأت رئیسه گروه تخصصی تجهیزات حفاریسمت در هیأت رئیسهنام شرکت
عباسعلی گرجیرئیسنوآوران تکساز تایکو
سعید جلوهنایب رئیسحفار چاه جنوب
سید امیر میراندبیربسط انرژی پرشیا
علیرضا توزنده جانیعضوفناوری تجهیزات سرچاهی (وتکو)
محمد تبریزیعضوسیلندر سازی تهران

گروه تخصصی تجهیزات برقی

انواع کابل­‌های برق و مخابراتی، انواع مگادرایو و رله­‌هاي الكترونيكي، انواع مقاومت­هاي الکتریکی صنعتي، تجهيزات حفاظت كاتديك، انواع ترانسفورماتورهای افزاینده و کاهنده از نوع خشک و روغنی، سیستم­های پایش و کنترل از راه دور حفاظت کاتدیک، باتري شارژر و UPS های صنعتی، كنترل دور موتورهای AC و اینورتر محصولات این گروه کالایی انجمن هستند. در این گروه ظرفیت ساخت داخل از منظر تکنولوژیکی تقریبا کامل است اما بدلیل وابستگی به بعضی از قطعات الکتریکی و نیمه هادی الکترونیکی ضعف دانش فنی وجود دارد. جهت رفع مشکل باقی مانده داخلی سازی، نیازمند فضای باز مناسب جهت همکاری با صاحبان دانش فنی آن در سطح بین المللی می­باشند.

گروه تخصصی سیستم کنترل، اتوماسیون و ابزار دقیق

محصولات این گروه خود در سه دسته زیر جا داده می­شوند

  1. اجزاء و قطعات (کارت‌­های PLC,ESD, DCS,F&G) تابلو ها، باکس ها، طراحی و اجرای سیستم های کنترل و نرم افزارهای کنترل
  2. تجهیزات اندازه گیری فشار، اختلاف فشار و اختلاف سطح، تجهیزات اندازه گیری دما به همراه تمامی سنسورهای مرتبط، تجهیزات اندازه­‌گیری شدت جریان، تجهیزات اندازه گیری خوردگی
  3. انواع آنالایزرها، برخی انواع ترانسمیترهای فشار و اختلاف سطح، فلومترها و حس گرها.

در اقلام شماره ۱ این گروه از نظر تکنولوژی ساخت، در مرز خودکفایی هستیم. در اقلام شماره ۲ این گروه از سال ۱۳۷۲ در ایران شروع شده است و در طول سالیان تحریم تکمیل­ تر گردیده و در حال حاضر تجهیزات بطور کامل در ایران تولید می شود. تابلوها و طراحی و اجراء در ایران انجام می گردد و اجزاء و قطعات و نرم افزارهای وارداتی است. در واقع ۵۰% آن داخلی سازی شده و ۵۰% وارداتی است. به علاوه اقلام ردیف ۳ هنوز داخلی سازی نشده است.

هیأت رئیسه گروه تخصصی سیستم کنترل، اتوماسیون و ابزار دقیقسمت در هیأت رئیسهنام شرکت
جلال کاوندیرئیسنوین دانش آینده
مرتضی مخلص آبادی فراهانینایب رئیسمکو
کاوه نعمتیدبیرکرمان تابلو
آرش روحیعضوکنترل پویان
حسین مقدسیعضوپارس جهد

گروه تخصصی مواد شیمیایی و کاتالیست ها

محصولات این گروه از اعضاء در ۱۴ سرفصل تفکیک می­‌شود که مهمترین آنها ۴ گروه کاتالیست ها، تعلیق شکن­‌ها، افزایه­‌های سیمان کاری چاه­‌ها، افزایه­‌های اسید کاری چاه­‌ها می­‌باشد. بجز در حوزه کاتالیست­‌ها و تعلیق شکن­‌ها، بقیه محصولات این گروه بطور کامل داخلی سازی شده است. در خصوص کاتالیست­‌ها، بخشی از نیازهای صنایع داخلی سازی نشده است. در خصوص تعلیق شکن ها، وابستگی مواد اولیه پایه وجود دارد، در حالیکه دانش فنی داخلی شده است.

هیأت رئیسه گروه تخصصی مواد شیمیاییسمت در هیأت رئیسهنام شرکت
سیروس تالاریرئیستراویس ایران
جعفر رضایینایب رئیسسیل صنعت رگا
شیوا یزدیدبیرتولیدی و صنعتی رنگان فر
احسان ابراهیمیعضونفت و گاز سرو
داود شاهسواریعضوصنعت دوام شیمی

گروه تخصصی شیرآلات صنعتی و تجهیزات سرچاهی

محصولات این گروه در ۳ سرفصل زیر خلاصه می شوند:

  1. شیرهای ON-OFF، شیرهای کنترلی و شیرهای دستی
  2. شیرهای SOFT FIT و METAL FIT.
  3. شیرهای مقاوم در مقابل فشار و حرارت بالا

در این گروه ظرفیت ساخت داخل تقریبا به صورت صد در صد است و تنها مشکل در شیرهای کنترلی است که حداکثر تا ۶۰% عمق ساخت داخل دارد. در خصوص شیرهای کنترلی، اساسی ترین مشکل، مهندسی و دانش فنی ساخت و همچنین زیرساخت هایی مثل ظرفیت ریخته‌­گری می‌باشد.

هیأت رئیسه گروه تخصصی شیرآلاتسمت در هیأت رئیسهنام شرکت
پیام خلیلیرئیسگروه توسعه و صنایع نوسازی گداختار
صادق جانینایب رئیسطراحان تجهیزات صنعتی پیشگام
علی اروج زادهعضو پارس پنگان
علی محمد ایزدیعضوپترو تجهیز سپاهان
غلامعلی کیشانی فراهانیعضوصنایع فرآور آذین فلز

گروه تخصصی تجهیزات ایمنی و آتش نشانی

انواع خودروهای آتش نشانی، پمپ های سانتریفیوژ تا ظرفیت ۶۵۰۰ لیتر بر دقیقه، مانیتورهای آب پاش ثابت، سقفی و سیار، حوض ریل­‌های آتش نشانی در متراژ تا ۶۰ متر، فوم آتش نشانی، پودر خشک شیمیایی، تریلر پمپ آتش نشانی نظر به اینکه محصولات این گروه از دو جنبه شامل مسائل ایمنی و وقوع حادثه از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است، به دلیل استانداردهای خیلی سخت، سطح خودکفایی این گروه در حد ۶۰% باقی مانده است. بزرگترین عامل توسعه ساخت داخل این گروه، معطوف به عدم دسترسی به استانداردهای ایمنی بین المللی و همچنین سطح نیاز داخل کشور می باشد. شایان ذکر است پس از نصب یک سیستم کامل ایمنی و آتش نشانی در یک واحد تولیدی و بهره برداری ممکن است سال ها باقی بماند بدون اینکه نیاز به نصب تجهیزات جدید داشته باشد.

گروه تخصصی کالا و خدمات عمومی

اعضای این گروه تخصصی تولید کننده طیف وسیعی از مواد و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، گاز و پتروشیمی هستند. اقلام تولیدی این گروه معمولا در مراحل احداث و یا نگهداری و تعمیرات مورد مصرف قرار گرفته و یا بعنوان مواد مورد استفاده در خط تولید سایر شرکت‌های زنجیره تامین مورد استفاده قرار می گیرد.

گروه تخصصی لوله و اتصالات

محصولات عمده این گروه شامل انواع لوله های بدون درز،  CASING ، TUBING ها و اتصالات مربوطه شامل انواع فلنج­‌ها، فیتینگ‌ها و گسکت‌ها می‌باشد. خوشبختانه در سال اخیر که سال رونق تولید می‌­باشد با تمهیدات ویژه ای که وزارتخانه‌­های نفت و صمت دیده­‌اند، مشکلات لوله سازهای کشور از نظر ظرفیت و ساختارهای تکنولوژی رفع گردیده به نحویکه قرار است کل لوله های پروژه گوره-جاسک توسط سه شرکت سازنده داخلی تأمین گردد و لذا به مرز خودکفایی از این منظر رسیده­‌ایم. در ارتباط با اتصالات ضمن دستیابی به خودکفایی حجم تولیدات بالغ بر نیاز بازار هست. برخی از لوله های مورد نیاز کشور که از آلیاژ های بسیار خاص ساخته می شوند، سابقه ساخت داخل ندارند، زیرا بدلیل چند منظوره بودن مواد اولیه امکان واردات آنها وجود ندارد.

هیأت رئیسه گروه تخصصی لوله و اتصالاتسمت در هیأت رئیسهنام شرکت
قدرت اله سوریرییسغرب فلنج
حسن محمدی اندرودنایب رییسفراسازان پیچ گستر
احمد طهماسبیدبیرپارس رگولاتور
حسن کاظمیعضوپارت سازی مشهد
مجید محمدپورعضوتوس پیوند

گروه تخصصی تجهیزات دوار