سخن گفتن از مدیریت انرژی، اگر در سالهایی پیش یک پیشنهاد بود، اکنون یک ضرورت است.
روزنامه آسیا در گزارشی نوشته است: تغییرات اقلیمی چنان جهان را متأثر از خود کرده است که هیچ جغرافیایی از تبعات آن مصون نیست و ایران هم بهواسطه موقعیت جغرافیایی شاهد تأثیرات گستردهای خواهد بود.
در این زمینه، همگامی با آخرین تحولات و دستاوردهای جهانی در راستای اهدافی نظیر اقتصاد سبز، انرژیهای تجدیدپذیر و پایداری اقلیم تنها امکانی است که میتواند به صیانت از انرژی منجر شود.
در نشست کمیته بینالملل کمیسیون انرژی اتاق ایران با ارائه گزارشی از تصمیمات جهانی مقابله با تغییر اقلیم،اعلام شد: «اقتصاد ایران بدون درک تحولات جهانی و همراهی با آن، هیچ شانسی برای رشد و حتی حفظ وضع موجود نخواهد داشت.»
به نقل از پایگاه خبری اتاق بازرگانی، موضوع نشست کمیته بینالملل کمیسیون انرژی اتاق ایران، تصمیمهای سبز بینالمللی برای مقابله با تغییر اقلیم، گزارش پایداری اقلیم و آینده صنعت ایران بود. در این نشست نقش تعاملات بینالمللی در آینده انرژی در ایران بررسی و پیشنهادهایی در این حوزه به دولت چهاردهم ارائه شد.
در ابتدای این نشست آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران، از تأکید مسعود پزشکیان بر نقش تعیینکننده بخش خصوصی در آینده اقتصاد و مدیریت انرژی در ایران گفت. نجفی همچنین از دو دستاورد کمیسیون انرژی اتاق ایران، یکی در زمینه تولید و جایگزینی بخاریهای کممصرف و توافق تجاریسازی آن با دولت، و دیگری در زمینه تسهیلگری انجمن بهینهسازی در اجرای پروژههای بهینهسازی انرژی در صنعت گفت.
در ادامه شهریار عامری، گزارشی از تصمیمات سبز و گزارشهای پایداری ESG ارائه کرد و گفت: «تحولات و تصمیمات جهانی، در چند دهه اخیر، بسیار مهم است و عدم شرکت و همراهی ایران در این تصمیمات سرنوشتساز، جایگاه اقتصاد ایران را تنزل داده است.» او با اشاره به تحولات سازمانی، گذار انرژی، تصمیمات و عهدنامههای جهانی، تغییرات بودجهریزی، تخصیص سرمایهها، تحولات ژئوپلیتیک، قوانین اجباری جدید برای ارائه گزارشهایپایداری شرکتهای تجاری را تبیین کرد.
عامری افزود: «این قوانین در سطوح عمیقتری به محصولات و تولید و صادرکنندگان هم تعمیم داده خواهد شد و بهزودیگریبان صنعت ما را خواهد گرفت. راهحل درک و هضم روشها و استانداردهای تازه، آموزش متخصصین و دستاندرکاران صنعت، استانداردسازی گزارشهای پایداری در ایران و نهایتاً قانونگذاری و هدایت شرکتها به تدوین اینگزارشهای و اصلاح کمبودهای محیطزیستی، اجتماعی و حکمرانی صنعتی در ایران است.
در ادامه نجفی تصریح کرد: «باید با قدرت در کاپ ۲۹ شرکت کرد و از رئیسجمهوری بخواهیم که در کاپ حضور یابد.» در این نشست عنوان شد: باوجود مشکلات برقراری ارتباط، هنوز میتوان با شبکههای اروپایی در زمینه انرژی متصل شد. همچنین یکی دیگر از حاضران در نشست تصریح کرد: «در سازمان محیطزیست کارهایی در مورد تدوین استانداردهای مربوط به گزارشهای پایداری انجامشده است و بناست از ۱۴۰۵ این گزارشهای اجباری شود. باید به تفاهمنامه پاریس ملحق شد.»
همچنین رضا پدیدار تصریح کرد: «باید با اتکا به تحولات جهانی بر صیانت از انرژی در ایران تأکید بیشتر شود و اهمیت موضوع به آقای پزشکیان منتقل شود.» فرهادقلیچخانی، عضو کمیسیون انرژی اتاق ایران هم گفت: «باید بر وخامت اوضاع تاکید بیشتر کرد و با آموزش به جامعه یاد داد که از سوبسید انرژی استفاده میکنند و ای نشاید تا ابد میسر نباشد. تاکید را باید بر آموزش در سطوح مختلف از نوآموزان تا مدیران قرار داد.»