رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: ۲۵ درصد تجهیزات نفتی مناطق عملیاتی جنوب کشور که مدت زیادی از ساختشان نمیگذرد، بهزودی نیازمند نوسازی خواهند بود.
به گزارش روابط عمومی استصنا، «احسان ثقفی» روز سهشنبه ۲۳ آذرماه در پنل تخصصی با موضوع «رویکردهای حمایتی از ساخت داخل در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی» که در نخستین روز از کنفرانس و نمایشگاه مدیریت فناوری محصولات دانشبنیان در صنعت نفت با رویکرد بررسی چالشها و فرصتها برگزار شد گفت: ۷۵ درصد تأسیسات صنعت نفت در مناطق عملیاتی جنوب کشور قدیمی هستند و از این میزان ۵۰ درصد فرسوده و حدود ۲۵ درصد نیازمند نوسازی است.
رئیس هیئت مدیره استصنا در ادامه افزود: ۲۵ درصد دیگر تجهیزات که مدت زیادی از ساختشان نمیگذرد، بهزودی نیازمند نوسازی خواهند بود، این شرایط از یک سو از نظر ایمنی اهمیت دارد و هر لحظه میتواند حادثه و زیان مالی و جانی داشته باشد و از سوی دیگر به بهرهوری و بازده پایین کار منتهی میشود، اما دلیل مطرح کردن این موضوع در این نشست این است که بگویم این عرصه مهم از حضور شرکتهای دانشبنیان خالی است.
ثقفی همچنین در ادامه تأکید کرد: اعداد و آماری که در اینجا مطرح میکنم نظر شخص من است و مسئولین و متولیان امر میتوانند آن را تأیید یا رد کنند.
رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان اینکه هیچ تجهیزی در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی وجود ندارد که پایه دانشی نداشته باشد، تصریح کرد: مسأله نوسازی، بهسازی و نگهداری حوزه بسیار مهم و اساسی در صنعت نفت است، اما آیا معاونت فناوری ریاستجهموری مجموعههایی که خدمات مناسب دانشبنیان و فناورانه برای نگهداری و بهینهسازی و بازسازی ارائه میدهند را نیز فناور و دانشبنیان میشناسد؟ جواب قاطعی برای این مسأله مهم وجود ندارد.
احسان ثقفی با بیان اینکه عزم و باور به توان داخل در این سالها بیشتر شده است، گفت: تا پیش از سال ۱۳۶۷ میزان ساخت تجهیزات در داخل کشور زیر ۵ درصد بود، اما امروز به نقطهای رسیدهایم که حدود ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت کشور را میسازیم و تا ۹۰ درصد توانایی ساخت را متصور هستیم.
رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان اینکه از برخی قوانین حمایتی بومیسازی و ساخت بار اول سو استفاده میشود، افزود: برای نمونه من با معافیت مالیاتی برای شرکتهای دانشبنیان مخالفم و معتقدم از این امکان سو استفاده میشود زیرا رقابت را ناعادلانه میکند، اگر از معاونت فناوری رئیسجمهوری آماری گرفته شود، مشخص میشود که تعداد زیادی شرکت با عنوان دانشبنیان از بخشهای خصولتی از معافیتها استفاده کردهاند و به نظر میرسد این روند نیازمند پایش بیشتر است و باید جلوی سواستفادههای قانونی گرفته شود تا بخش خصوصی و دانشبنیان واقعی رشد کند.