تجدید میثاق ملی تنها با اعتمادسازی حاکمیت اجرایی‌ست
رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با تاکید بر اولویت قرار گرفتن شعار سال در سیاست‌گذاری‌های دولت، گفت: تولید نیازمند سرمایه‌گذاری است و بدون اعتماد شکل نمی‌گیرد؛ بنابراین باید شرایط را برای جذب سرمایه و بازگشت آن فراهم کرد.
احسان ثقفی روز دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت در نشست خبری تضمین بازگشت سرمایه را اولویت دیگر در بحث جذب سرمایه گذاری برشمرد و گفت: این تضمین باید از جانب دولت صورت گیرد. و تجدید میثاق ملی با حمایت و اعتمادسازی دولت اجرایی می‌شود.
در پاسخ به سوال درباره ظرفیت‌های این صنعت برای تحقق شعار سال اظهار داشت: این امکان برای ایجاد صندوق با استفاده از سرمایه‌های مردمی تحت عنوان* صندوق سرمایه گذاری ملی* وجود دارد به این شرط که صندوق باید تحت اختیار بخش خصوصی بوده و دولت فقط حامی و کمک کننده آن باشد.
وی اعتماد سازی را اولویت نخست در سرمایه گذاری دانست و ادامه داد: اعتماد سازی سبب جذب سرمایه های مردمی شده که می تواند برای توسعه صنعت نفت به خدمت گرفته شود.
رئیس هیات مدیره انجمن استصنا تسهیل گری از سوی دولت را اولویت دیگر در جذب سرمایه‌گذاری دانست و خاطرنشان کرد: تسهیل گری باید به گونه‌ای شود که سرمایه‌گذاران درگیر مقررات دست و پا گیر نشوند.
وی ادامه داد: اکنون نیاز است سالانه ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گیرد تا روند کنونی صنعت نفت تداوم داشته باشد.
رئیس هیات مدیره انجمن استصنا افزود: برای توسعه و افزایش تولید در صنعت نفت نیاز به ۲۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری است که باید انجام شود؛ اگر سرمایه گذاری صورت نگیرد، وضعیت صنعت نفت نگران کننده خواهد بود.
وی رفع تحریم ها را اقدام بسیار مثبتی در توسعه صنعت نفت برشمرد که سبب می شود دست رانتخواران کوتاه شود.
به گفته او بیش از ۵۰ درصد حاضران بخش خصوصی فعال در صنعت تجهیزات در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت از اعضای استصنا هستند، شرکت‌های مختلف وزارت نفت نیز در کنار اعضای انجمن حضور دارند.
ثقفی با اشاره به سهم بالای حضور اعضای این انجمن در نمایشگاه بین‌المللی نفت گفت: یکی از برنامه‌های مهم استصنا، تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی برای حضور مؤثر در بازارهای هدف است.
وی افزود: در این نمایشگاه فرصت دیدار با تصمیم‌گیران صنعت نفت و طرح مشکلات اعضا و سازندگان فراهم شده است، البته مسائل محدود به حوزه نفت نیست و انجمن‌های صنعتی مسائل صنفی خود را نیز مطرح می‌کنند.
حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان؛ از ارزیابی تا صدور تأییدیه
رئیس هیئت‌ مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران با اشاره به جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت نفت گفت: شرکت‌هایی که گواهی دانش‌بنیان دارند یا محصولات نوآورانه تولید کرده‌اند، هم به عضویت انجمن استصنا درآیند.
ثقفی ادامه داد: انجمن، آیین‌نامه‌هایی برای حمایت از این شرکت‌ها تدوین کرده و با همکاری مهاونت فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته، نتایج پژوهشی برای تسهیل مسیر صادرات رونمایی شد.
وی از برنامه‌ریزی برای صادرات هدفمند خبر داد و گفت: شرکت‌ها اگر به‌صورت انفرادی وارد بازارهای بزرگ شوند، شانس موفقیت‌شان کمتر خواهد بود، از این رو برنامه تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی در دستور کار انجمن قرار گرفته است.
رئیس هیئت‌ مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران افزود: در این مدل، شرکت‌های هم‌گروه کالایی با یکدیگر تجمیع می‌شوند و از طریق پاویون‌های مشترک، در بازارهای هدف حضور می‌یابند. اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری نیز از دیگر برنامه‌های در حال اجرا است.
عباس فتحی عضو هیئت مدیره و خزانه‌دار انجمن گفت: طبق مطالعات صورت گرفته ۳۲ کشور از بازار کشورهای CIS، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آفریقا مقاصد صادراتی ما هستند.
وی افزود: یکی از برنامه های ما ایجاد کنسرسیوم صادراتی در ۱۰ گروه کالایی است، پاویون مشترک در کمیسیون روابط بین الملل ایحاد شده، اعزام تیم تجاری و میزبانی از تیم های تجاری خارجی در دستور کار است.
رییس هیات مدیره انجمن استصنا از حضور فعال شرکت‌های عضو این انجمن در نمایشگاه نفت و گاز و پتروشیمی خبر داد و گفت : ۵۰ درصد از قراردادهایی که با شرکت های اقماری وزارت نفت در نمایشگاه منعقد می شود متعلق به شرکت های عضو انجمن است.